Компанія Kia має намір боротися за лідерство у сегменті міських компактних електричних кросоверів. Корейська марка розробляє свою альтернативу Hyundai Inster. Причому новинка буде технічно пов’язана із цією моделлю. Назва паркетника наразі невідома. Але вже зрозуміло, що це буде один із найбюджетніших автомобілів у лінійці виробника, пише Wheel News.

Kia Syros

Запуск нового Hyundai Inster викликав багато галасу. Цей невеликий електричний паркетник має високий попит у жителів мегаполісів. Йому навіть вдається протистояти дешевому Dacia Spring. Автомобіль відрізняється хорошим співвідношенням ціни та якості. Маючи запас ходу до 355 км, його стартовий цінник трохи перевищує 20 тисяч євро. Inster є одним із найдешевших електрокарів, які сьогодні можна знайти у дилерських центрах Європи.

Тепер свою альтернативу цій моделі готує Kia. У цьому немає нічого дивного, тому що ця компанія є частиною концерну Hyundai. Тобто вона може отримати доступ до технологій останнього. І саме це станеться у найближчій перспективі. Новинку побудують на базі архітектури K1, але вона матиме власну індивідуальність, щоб відрізнятися від Inster. До речі, нещодавно Kia почала тестувати компактний кросовер Syros для індійського ринку. Відомо, що ця модель буде доступна як у бензиновому, так і у 100-відсотково електричному вигляді. Тому не виключено, що остання версія з’явиться у Європі. І це якраз і буде альтернатива Inster. Автомобіль мають представити наприкінці 2025 року або у першій половині 2026-го.