Автовласники давно зробили висновок, що купувати автомобілі з варіаторною коробкою передач не варто. До такого висновку вони дійшли через особистий гіркий досвід, чи знайомих.

Власник автосервісу з ремонту трансмісій розповів, наскільки обґрунтованою є ця думка, а також, як сильно змінилися подібні типи трансмісії за останній час і чи вони відрізняються надійністю, пише Wheel News.

Насправді проблеми були пов’язані з попередніми версіями, які випускати почали в дев’яності роки. Їх трансмісії були дуже чутливими до перегріву, крім того, було дуже складно їх ремонтувати через відсутність потрібних запчастин. Зараз більшість недоліків стала менш очевидною.

Як повідомляє експерт, сучасні варіатори часто не поступаються класичним АКПП. Вони навіть перевершують їх, оскільки економічніші і забезпечують плавний хід. При цьому на деяких моделях популярних машин вони мають обмежений термін служби. Серед них можна виділити Audi A5, Nissan Qashqai та Nissan Juke. Найбільш надійними вважаються коробки Aisin, які встановлюються на автомобілі Toyota. Крім того, до таких же відносяться і деякі версії Jatco CVT, які використовуються в Mitsubishi та Nissan. CVT TR580 від Subaru мають середню якість, проте їм може знадобитися вартісний ремонт після пробігу 130 тисяч кілометрів.