У Рівненській області водія за систематичне порушення правил дорожнього руху (управління ТЗ у стані алкогольного сп’яніння) та за частково не відбуті стягнення за рішенням суду позбавили права керувати автомобілем на 56 років, 6 місяців та 14 днів, тобто фактично довічно. Відповідне рішення у справі №557/662/24 прийняв Гощанський районний суд, інформує today.ua.

У квітні 2024 року на Рівненщині поліцейські зупинили автомобіль Ford Escort, у водія якого виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження медичного огляду у медичній установі автомобіліст відмовився, що було зафіксовано нагрудними відеокамерами правоохоронців.

Під час перевірки виявилося, що цього водія взагалі позбавлено права керування транспортними засобами. Він раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, зокрема, за ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Мало того, автомобіліст частково не відбув стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом. Так, його за рішенням суду п’ять разів штрафували на 51 тисячу гривень і п’ять разів позбавляли права управління ТЗ на 10 років.

Гощанський районний суд у своєму рішенні у справі № 557/662/24 дійшов висновку, що цей водій має схильність до порушення правил дорожнього руху та що штрафи на нього не діють. Враховуючи це, а також поведінку водія суд прийняв рішення піддати автомобіліста адміністративному арешту на 15 діб та позбавити його права керування ТЗ на 56 років, 6 місяців та 14 днів. При призначенні покарання у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами суд приєднав покарання за скоєні правопорушення, яке ще не було відбуто.

Тим часом, Національна поліція України виступає за те, щоб ввести відповідальність для водіїв за порушення правил дорожнього руху тричі протягом одного року. Про це розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. За його словами, деякі водії за один рік можуть 30 разів порушити правил дорожнього руху. Це свідчить про те, що відповідальність за порушення ПДР, яка існує зараз, не працює належним чином, тому потрібна суворіша відповідальність для водіїв, які систематично порушують правила дорожнього руху.