Skoda Citigo-e та Enyaq не є першими серійними електрокарами марки. Компанія ще в 90-х випускала електромобілі Skoda Favorit. Фото маловідомих авто опублікували на Reddit, повідомляє «Фокус».

Електричний Skoda Favorit Eltra створили в 1991 році на основі розробки швейцарського конструктора Бруно Фрідеса. Бюджетну модель оснастили 21-сильним мотором, а для уніфікації з бензиновою версією залишили 5-ступінчасту механічну КПП. Максимальна швидкість сягала 80 км/год.

На місці бензобаку та під підлогою багажника встановили 14 свинцевих акумуляторів загальною ємністю 15,1 кВт∙год. Запас ходу склав 80 км, а маса Skoda Favorit виросла на 420 кг. Пізніше додали функцію рекуперації гальмівної енергії.

Створили дві версії Skoda Favorit Eltra – оригінальний тридверний хетчбек із вкороченим кузовом та комерційний фургон (його назвали Eltier 151 L), який міг перевозити до 280 кг вантажів. Крім того, створили шість пікапів, але серійними вони не стали.

Електромобіль Skoda Favorit Eltra виготовляли невеликими партіями і всього зібрали 190 машин. 40 з них закупила пошта Чехії, ще кілька десятків експортували до Швейцарії.

Також електрокари продавали у Великій Британії, Канаді, Німеччині, Норвегції, Фінляндії та Швеції. А кілька місяців тому одразу три фургони Skoda Favorit Eltier виявили у занедбаному стані в США.