На прем’єрі нового покоління позашляховика Land Cruiser 250 керівництво Toyota анонсувало появу якогось автомобіля цього класу, але представленого в субкомпактному сегменті. Журналісти прозвали машину “дешевим Ленд Крузером”, а потім з’ясувалося, що їй дістанеться ім’я LandCruiser FJ. Як повідомляють японські ЗМІ, проект розробки цієї моделі вийшов на фінішну пряму і буде представлено вже зовсім скоро.

За даними порталу “Best Car”, відоме своїми добре поінформованими джерела в стані “Тойоти”, маленький позашляховик почне сходити з виробничої лінії у листопаді цього року, пише AmperCar.

Втім, незважаючи на запуск складання продажі автомобіля, стартують не раніше початку 2025 року. Затримка пов’язана з проблемами із сертифікацією машин, які Toyota досі не вирішила.

Очікується, що LandCruiser FJ використовуватиме платформу IMV, на якій раніше був побудований пікап Hilux і позашляховик Fortuner, а також «тайська» вантажівка Hilux Champ. Завдяки цьому «візку» інженери компанії постаралися зробити позашляховик якомога дешевшим. Але ж усіх цікавить питання наскільки?

Японські інсайдери стверджують, що ціна Toyota LandCruiser FJ розташується між 3 мільйонами 500 – 4 мільйонами 500 тисяч ієн. При перерахунку російську валюту це близько 23–30 тис доларів.

Автомобіль, довжина якого складе 4,5 метра, а ширина – 1,8 метра, буде використовувати міцне шасі зі сходовою рамою, яке забезпечить йому відмінні позашляхові здібності.

Позашляховик отримає під капот гібридний силовий агрегат на базі бензинового 2,5-літрового ДВЗ.