Нещодавно стало відомо, що автомобільні гіганти Toyota, Mazda і Subaru планують внести інновації в конструкцію своїх двигунів. Однак Toyota вже випередила конкурентів, презентувавши новий 1,5-літровий турбодвигун NA та удосконалений 2-літровий турбомотор. Обидва агрегати розроблені з метою зменшення габаритів, збільшення вихідної потужності та покращення термічної ефективності. Про це пише mauto.

Останні новини з японського автопорталу Best Car свідчать, що Toyota Harrier нового покоління може стати однією з перших моделей, оснащених цими інноваційними моторами.

Планується, що оновлений Harrier буде обладнаний 1,5-літровим турбодвигуном, деталі якого поки залишаються в таємниці. Цей мотор розроблявся для встановлення в автомобілі B та C-класів у атмосферній версії, а також для C та D-класів у турбованій модифікації. Преміальна модель двигуна буде оснащена комбінованим стартер-генератором та повноцінним електричним двигуном.

Очікується, що дизайн нового покоління Harrier буде виконаний у сучасному стилі з аеродинамічними лініями, низьким капотом та привабливими пропорціями, що підкреслять його компактність та позашляховий характер.

Запуск нової моделі Toyota Harrier запланований на 2026 рік.