Купуючи автомобіль більшість звертають увагу на його технічний стан, якщо авто з вторинного ринку. На ціну, якісь технічні характеристики, зрештою дизайн і вже наостанок обирають колір. Однак, на думку експертів до вибору кольору варто відноситися більш серйозно. Інколи, колір автомобіля навіть може врятувати водію та пасажирам життя попередивши, наприклад, аварію. Фахівці одностайно стверджують, що найбезпечнішим можна вважати саме білий колір, пише GSMinfo.

Чому білі автомобілі вважають безпечними?

На думку фахівців, які проаналізували різноманітні статистичні дані, білі автомобілі рідше ніж усі інші потрапляють у ДТП. На це є низка причин. По-перше, їх краще видно у темну пору доби. Також їх краще видно в туманну погоду, й коли сильний дощ. А ще, білий автомобіль має переваги порівняно з чорним у спекотну погоду. Він менше та повільніше нагрівається, тож якщо ви поїдете у якісь теплі країни та звернете увагу на місцевий транспорт, то побачите, що саме білі авто переважають.

Мають такі машини й недоліки

Говорячи про переваги не зайвим буде сказати й про деякі недоліки саме білих авто. Взимку вони навпаки не так помітні, як чорні, особливо якщо на вулиці заметіль і багато снігу. Тобто в цю пору року твердження про їхню підвищену безпечність є спірним. Також купуючи білий автомобіль будьте готовим до того, що на ньому значно більше видно бруд, сліди іржі та дрібні сколи, які з’являються від маленьких камінців. Взагалі, власникам білих машин, особливо якщо вони мають ідеальне покриття, чи, наприклад, щойно куплені з салону, радять відразу ж покривати їх захисною плівкою. Особливо це стосується мешканців міст, коли в спекотну погоду асфальт буквально топиться й смола бризкає на низ авто залишаючи неприємні чорні цятки.