Кросовер Hyundai Tucson цього року відзначає ювілей. З моменту свого дебюту у 2004 році він став одним з найпопулярніших кросоверів у світі, а його тираж склав більш як 7 мільйонів екземплярів, пише «Автоцентр».

Коли Tucson вперше з’явився на ринку, він швидко завоював репутацію комфортного та надійного автомобіля. Протягом багатьох років він розвивався та вдосконалюватися. Сучасне четверте покоління Tucson, дебют якого відбувся у 2020 році, має футуристичний дизайн та широкий спектр передових функцій. Він пропонує низку бензинових, дизельних та гібридних двигунів, разом із цілим рядом передових технологій безпеки та допомоги водієві.

Еволюція у часі

Перше покоління Tucson дебютувало у 2004 році. Свою назву новинка отримала на честь міста Тусон в Аризоні. Компактний SUV мав привабливий зовнішній вигляд та гарну прохідність на бездоріжжі. Доступний і надійний кросовер з багатим базовим оснащенням, комфортабельним та практичним салоном швидко набув слави у всьому світі.

У 2009 році у другому поколінні Tucson зазнав істотної трансформації відповідно до сучасних тенденцій дизайну. Новинка, яка на багатьох ринках за межами Південної Кореї та Північної Америки продавалася під назвою Hyundai ix35, мала поліпшену продуктивність, паливну економічність і розширені функції безпеки.

У 2015 році Hyundai представив третє покоління Tucson, яке стало більшим. Автомобіль отримав удосконалену інформаційно-розважальну систему з розширеними функціями допомоги водію, опціональні 19-дюймові легкосплавні диски. Клієнтам, які шукали динамічніший вигляд, вперше запропонували спортивну версію N Line.

Четверте покоління Tucson дебютувало у 2020 році. Його дизайн привертає увагу на дорозі, а просторий салон та багажник забезпечують комфорт та практичність. Інтер’єр виконаний із використанням нових високоякісних матеріалів. Також кросовер має багатий рівень оснащення, а вдосконалений комплекс систем безпеки (ADAS) забезпечуючи спокій під час кожної поїздки. 2021 року незалежна організація Euro NCAP присудила моделі максимальний рейтинг безпеки у п’ять зірок.

Рекордсмен

Tucson здобув численні досягнення та нагороди, а також встановив виробничі рекорди. У 2023 році завод Hyundai у Чехії (HMMC) виготовив 244495 Tucson, які були експортовані в 70 країн світу. Лише у Європі було зареєстровано 158056 одиниць компактного SUV. Ця цифра ознаменувала помітне зростання продажів порівняно з попереднім роком, в якому Tucson було названо найбільш продаваним автомобілем у класі компактних SUV в ЄС. У січні 2024 року виробництво Tucson четвертого покоління перевищило 727344 одиниць.

З моменту виходу, на українському ринку було продано понад 55 тисяч Tucson всіх чотирьох поколінь. Такі дивовижні результати свідчать не лише про те, що це один із найпопулярніших SUV в Україні, а й про багаторічну довіру та вибір українців на користь комфорту та технологічності Tucson.

17 червня цього року з конвеєра заводу Hyundai в Ношовіце (Чехія) зійшов 2-мільйонний Tucson, а всього за 20 років на різних підприємствах компанії біло зібрано більш як 7 мільйонів кросоверів цієї моделі.

Восени на честь 20-річчя Tucson буде презентована лімітована серія Tucson 20th Anniversary Edition, яка буде відрізнятися від звичайних моделей багатою комплектацією, а також елементами декору.