Багато автовласників влітку стикаються з проблемами з кондиціонером. За час невикористання в ньому з’являються пліснява та пил, які при включенні можуть завдати шкоди здоров’ю людини, особливо до них чутливі алергіки. Власник автомийки розповів, як можна просто, швидко та з мінімальними витратами прочистити кондиціонер у машині, пише Wheel News.

Якщо йдеться про трирічний автомобіль, для очищення системи можна придбати спеціальний спрей. Як правило, на упаковці вказується спосіб застосування. В основному необхідно відкрити і залишити його в такому положенні при закритих вікнах і дверях та увімкненому кондиціонері. Також необхідно запустити режим рециркуляції повітря. За короткий час хімічний склад очистить повітря.

Якщо машина служить вам і відповідно кондиціонер більше трьох років, доведеться використовувати спеціальну піну. У комплекті з нею йде трубка, за допомогою якої потрібно запустити хімічний склад у повітропроводи та трубки системи вентиляції. Для повного очищення знадобиться деякий час.

Є й економічніший спосіб, який не вимагатиме придбання дорогої хімії. Для цього можна використовувати звичайний хлоргексидин, який продається у будь-якій аптеці. Його потрібно розбавити зі спиртом, потім відчинити двері автомобіля, включити на максимум кондиціонер, а засіб розпорошити в отвір під повітряним фільтром.