Після вживання спиртного свідомий автомобіліст, перебуваючи далеко від дому, може вирішити подрімати у власній автівці десь на задньому сидінні, щоб трохи перепочити та прийти до тями. Можна подумати, що це найкраще рішення в такій ситуації, але в деяких країнах за це можна отримати великий штраф і навіть потрапити за ґрати, пише «Твоя машина».

У Великій Британії місцевий Дорожній кодекс забороняє водієві залишатися одному в машині в стані сп’яніння, навіть якщо він не збирається заводити двигун і керувати автомобілем. Якщо поліцейський помітить п’яного автомобіліста, який самотньо спить у салоні, то випише йому штраф до 2500 фунтів стерлінгів (близько 130 тисяч гривень), нарахує 10 штрафних балів. Як альтернативу водія можуть відправити під арешт на три місяці.

На цьому потенційні неприємності для любителів поспати п’яними в машині автомобілістів не закінчуються. Страхова компанія, дізнавшись про наявність у водія стягнення за подібне порушення, може підвищити вартість страховки, відмовити в обслуговуванні і навіть заборонити йому звертатися по допомогу в майбутньому.