Американський автоблогер і механік із 56-річним стажем Скотті Кілмер у себе на YouTube-каналі розкрив передплатникам одну популярну аферу, яку практикують співробітники автосервісу, щоб «розводити» автовласників на гроші. Виявити обман можна самостійно за кілька секунд, пише «Твоя машина».

За словами Кілмера, деякі його недобросовісні колеги вдаються до хитрого трюку, який змушує автомобілістів думати, що їхня машина зіткнулася з серйозною несправністю. На дале ж йдеться про банальну маніпуляцію, яка полягає у від’єднанні вакуумних шлангів від двигуна перед видачею машини власнику на СТО.

У підсумку продуктивність мотора падає, а на приладовій панелі загоряється індикатор «Check Engine». Клієнт у паніці їде назад на сервіс, де йому «діагностують» нову поломку, вартість ремонту якої може обчислюватися тисячами гривень.

Скотті попереджає, що якщо після відвідування СТО у вас загорілася контрольна лампа двигуна на приладовій панелі, не поспішайте повертатися в сервіс. Досить відкрити капот і перевірити, чи на місці всі вакуумні трубки навколо двигуна. Якщо ні, то вставити шланг на місце можна за секунду без сторонньої допомоги. Тим самим ви вбережете себе від обману і втрати грошей. Ну і заодно складете враження про механіка, який проводив ремонт вашого авто.