Дні Renault Express 2024 на європейському ринку добігають кінця. Наступник Dacia Dokker змушений залишити дилерські центри через нові правила, які унеможливлюють продовження його продажів. З відходом цієї моделі сегмент дешевих фургонів дуже постраждає. З огляду на те, що кількість недорогих пропозицій в останні роки дуже скоротилася. Причиною цього став бум електрифікації та відмова від дизеля, пише Wheel News.

Renault Express, що є наступником Dacia Dokker, був зразком у сегменті дешевих фургонів. Ця модель була бюджетною альтернативою Kangoo. Автомобіль з’явився у дилерів близько трьох років тому і тепер він має вийти з ринку з вини європейської влади. Виробництво фургону на підприємстві в Марокко було припинено кілька днів тому.

Причиною дострокового звільнення машини з ринку став стандарт GSR 2. Він зобов’язує виробників оснащувати свої автомобілі численними системами допомоги водієві. І частину цих технологічних новинок неможливо було реалізувати в Express, оскільки він побудований на застарілій архітектурі B0+. Звичайно, компанія могла б адаптувати його, але це потребувало б гігантських інвестицій. Та й зрештою всі необхідні системи встановити не вдалося. Відповідно Renault не хоче витрачати на це ресурси. Відхід Express з ринку не означає, що сюди повернеться Dokker. Dacia давно дала зрозуміти, що більше не продаватиме дешеві фургони. Тож альтернатив у цієї доступної моделі немає.