Це може звучати дивно, але авто може стати інвестицією і принести прибуток під час його перепродажу. Так, більшість машин справді суттєво втрачають у ціні, щойно виїдуть з салону. Але деяких моделей це правило не стосується.

Експерти видання Car WOW склали список із 10 таких машин, повідомив OBOZ.ua. Це рідкісні та екзотичні авто, які справді тільки дорожчають з часом, адже є об’єктом колекціонування.

Vauxhall VX220 Turbo

Vauxhall VX220 був випущений у 2000 році з наміром додати трохи гламуру британському бренду. Спроєктована модель була спеціалістами стайні Lotus. Звідси і її спортивний характер. Втім, на додачу до нього VX220 має подушки безпеки та ABS. Багато сучасних водіїв почуватимуться більш комфортно з цими необхідними засобами.

BMW Z1

Не існує такого поняття, як «дешевий» BMW Z1, але більшість експертів сходяться на думці, що вони все ще недооцінені, як для рідкісного двомісного спорткара від престижного бренду. Частоково це може бути зумовлене тим, що Z1 має скромну основу 3 серії, але у стильності він може конкурувати зі справжніми суперкарами. Це зокрема означає, що авто є відносно дешевим в обслуговуванні.

R50 Mini Cooper S

Будь-який ранній Mini, який мав популярність на ринку, вартий уваги, але Cooper S завжди буде найкращим вибором, адже попит на нього стабільно високий. Особливо якщо цеJohn Cooper Works або навіть рідкісна версія GP. «S» означає нагнітач, який, очевидно, дає більше потужності, а ще незвичайний звук при розгоні. Додайте до цього чіткі відгуки шасі, надійну якість збірки BMW і нескінченні можливості персоналізації, і легко зрозумієте, в чому цінність хорошого Mini.

R230 Mercedes SL

Плавний та більш округлий дизайн цієї моделі добре старіє, а якісно зібраний жорсткий відкидний верх робить R230 Mercedes SL практичним як повсякденний автомобіль. Модель не страждає від серйозних проблем з якістю, які підводять інші Mercedes аналогічних років випуску. Але все ж краще обирати комплектацію з найменшим двигуном і найпростішою механікою. SL350 має більш ніж адекватні характеристики і насправді не набагато повільніший, ніж V8 SL500.

Range Rover L322

Більшість власників Range Rover не погодяться, що на ньому можна заробити, але експерти вважають, що версія 2002-2012 років під назвою L322 здатна принести своєму власнику прибуток. Дизельні двигуни V8 пізніших моделей пропонують найкраще поєднання потужності та економічності і напрочуд надійні при правильному обслуговуванні. Останні моделі лінійки Westminster є найбажанішими з усіх.

Renaultsport Clio 182

Найкращі гарячі хетчбеки кожного покоління стали предметом колекціонування. А найпопулярнішими у нульові були саме Renaultsport Clio. Вершиною тут був шалений середньомоторний двигун V6, встановлений на 182 моделі. Вона і досі, безсумнівно, має інвестиційний потенціал. Проте доведеться ретельно обирати машину, з якою поводились акуратно і зберегли всю начинку в хорошому стані.

Audi A2

Нехай це авто не мало комерційного успіху на початку. Але час був прихильним до Audi A2. Хетчбек з арочним дахом попервах був дорогою дивовижкою, але тепер виглядає як залізобетонна майбутня класика. Що іронічно, оскільки корпус A2 був зібраний з легкого алюмінію. Це зробило модель надзвичайно економічною. Особливо комплектацію, оснащену трициліндровим турбодизелем. Це робить TDI найбільш бажаним з A2. Наступні покупці заплатять більше за цікавий колір та шкіряний салон, але будьте обережні із проблемним люком на даху. Великі колеса виглядають чудово, але псують комфорт їзди, тому вибирайте на свій смак.

Honda S2000

Двомісний родстер знайти не так просто, але це тільки збільшує його інвестиційний потенціал. Під довгим капотом Honda S2000 знаходиться 2,0-літровий двигун потужністю 240 к. с., який любить працювати на підвищених оборотах – пікова потужність досягається при неймовірних 9000 об/хв. З таким впорається не кожен водій. Проте з кожним S2000 на додачу йде японська якість

Aston Martin DB9

Будь-який Aston Martin в кінцевому підсумку стане колекційним, але DB9 перетвориться на легенду раніше за інших. Адже це справді зручний у використанні суперкар. Він ознаменував собою революцію для компанії завдяки новітньому шасі із передового сплаву, розробленому в стайні Lotus. Це зробило DB9 дуже легким. Жоден Aston не буде дешевим в експлуатації, але ця модель отримала багато компонентів від Ford і Volvo, що утримує ціни на відносно низькому рівні. Більшість DB9 були з автоматами, що робить рідкісні механічні більш бажаними та дорогими.

Fiat Seicento Schumacher

Компактний Fiat Seicento Sporting не займе багато місця в гаражі, навіть якщо у вам там назбиралась пристойна колекція. Хоча і «звичайний» Seicento вже є відносною рідкістю, саме спеціальна версія Schumacher має найбільший потенціал для зростання вартості. Fiat випустив усього 5000 екземплярів – по 2500 у жовтому та червоному кольорах. І всі зі спеціальною номерною табличкою та опціональними гальмами ABS. Також на кришці багажника та деяких інших деталях можна знайти наклейки з автографом пілота Формули-1 Міхаеля Шумахера, на честь якого було названо цю машину.