Будь-який автомобіль рано чи пізно починає вимагає до себе увагу. Експерт пояснює, як правильно проводити технічне обслуговування, щоб машина служила якнайдовше. Спершу фахівець нагадав, що практично всі виробники позначають регламент проходження ТО на кожні 15 000 км пробігу.

Якщо говорити про китайські моделі, які сьогодні щедро представлені на українському ринку, то у них розбіг найрізноманітніший. У будь-якому випадку краще дотримуватись регламенту, позначеного виробником. Якщо машина вже має солідний пробіг, то проводити ТО потрібно кожні 10 000 км пробігу. Раніше вважалося, що при купівлі вживаної моделі, в першу чергу, необхідно замінити всі розхідники. Нині ситуація змінилася. Краще відразу робити повну діагностику ТЗ, оскільки невідомо, чи доглядав його колишній власник. Або зовсім автомобіль продається посередником.

Щодо економії на ТО, то тут немає жодного секрету – потрібно вчасно обслуговувати машину, пише Wheel News. У цьому випадку вдасться уникнути ланцюгової реакції, коли дрібна поломка переростає у серйозну проблему. У деяких ситуаціях можна заощадити на комплектуючих, купуючи якісні аналоги. Але важливо брати саме хорошу деталь, а не дешеву запчастину, яка вийде з ладу через кілька кілометрів. У цьому плані краще вибирати перевірену СТО та прислухатися до порад її працівників.