У Німеччині представили новий Volkswagen Transporter сьомого покоління. Мінівен та фургон надійдуть у продаж до кінця 2024 року за ціною від 36 780 євро. Їх подробиці розкрили на офіційному сайті Volkswagen, інформує «Фокус».

Новий Volkswagen Transporter зазнав суттєвих змін. Авто не має нічого спільного з Volkswagen T7 Multivan, натомість є родичем Ford Transit Custom. У цьому немає нічого дивного, адже концерни Ford Volkswagen співпрацюють і, приміром, новий VW Amarok є клоном Ford Ranger, а Ford Transit Connect — побратимом VW Caddy.

Volkswagen Transporter 2025 відрізняється від побратима Transit дизайном передньої частини та ліхтарів. Як і раніше, модель пропонують у вантажних (на 3-5 місць) та пасажирських (на 6-9 місць) версіях довжиною від 5,05 до 5,45 м. Також доступний позашляховий варіант Panamericana із пластиковим обвісом.

Салон Volkswagen Transporter T7 став сучаснішим. На передній панелі встановили віртуальний щиток приладів та 13-дюймовий тачскрін. У версії з автоматом селектор КПП винесений на кермову колонку.

Об’єм багажника Volkswagen Transporter сягає 5,8 кубометра у мінівені та до 9 куб. м у фургоні. Вантажопідйомність сягає 1,33 тонни, також можна буксирувати 2,8-тонний причіп.

Базовий варіант Life отримав кондиціонер та систему автоматичного гальмування, а у топовій комплектації Caravelle є тризонний клімат-контроль, безключовий доступ та датчик дощу. Серед опцій з’явилася акустика Harmann Kardon із 14 динаміками.

Volkswagen Transporter — характеристики

Новий Volkswagen T7 Transporter запропонують із 2,0-літровими турбодизелями на 110, 150 і 170 к. с., 232-сильною плагін-гібридною установкою та в електричних версіях потужністю 126, 218 і 286 к. с. (із батареєю на 64 кВт∙год). Заплановані варіанти з переднім і повним приводом.