Багато автовласників тягнуть із регулярним обслуговуванням автомобіля до останнього. При цьому вони пам’ятають, що мастило потрібно міняти через кожні 10-15 тисяч кілометрів залежно від рекомендацій виробника авто. Моторист розповів, що буде з машиною, якщо власник проїде без заміни техрідини понад 30 тисяч кілометрів, пише Wheel News.

Експерт навів приклад, щоб краще розуміти, як працює мастило у разі рідкісної її заміни. Якщо взяти звичайний двигун, який не відрізняється високою потужністю, залити в нього мастило гарної якості та забути замінити його до 30 тисяч кілометрів, нічого страшного не станеться. Особливо якщо власник не намагається влаштовувати гонки на кожному світлофорі, а дотримується акуратного типу водіння.

Гарантій, зрозуміло, немає, але шанс, що з двигуном за цей час нічого не станеться, дуже великий. Тим не менш, після цього доведеться провести заміну мастила кілька разів за скороченим інтервалом в 2-3 тисячі кілометрів, щоб видалити всі відкладення та нагар, які накопичилися раніше. До того ж подібне не стосується моторів, потужність яких перевищує 100 кінських сил на один літр об’єму. В цьому випадку автовласнику світить великий ризик необхідності капітального ремонту двигуна.