У США на продаж виставили незвичайний автомобіль GM Futurliner 1939 року випуску. Усього було випущено 12 таких авто.

Подробиці про авто розповіли в оголошенні на Facebook Marketplace, повідомляє видання novyny.pro.

Історія моделі

GM Futurliner був розроблений у 1930-х роках як демонстрація розвитку американського концерну General Motors. Творці моделі хотіли показати, як можуть виглядати автомобілі у майбутньому.

Перший GM Futurliner був створений для Всесвітньої виставки у Нью-Йорку 1939 року. Модель викликала фурор і стала гарячо обговорюваною в пресі. У кожному автомобілі був свій технологічний стенд, який демонстрував досягнення General Motors. Завдяки цьому всі автобуси є унікальними.

Два з 12 випущених GM Futurliner купила у 1990-х роках автобусна компанія Peter Pan Bus Lines. Саме один із цих автомобілів виставлений на продаж.

Дизайн

Головною особливістю GM Futurliner є незвичайний дизайн інтер’єру. Він яскраво відображає те, як люди бачили автомобілі майбутнього у довоєнну епоху.

Модель отримала довгий і високий кузов, який схожий на тостер. Зовні є безліч хромованих деталей. Спереду розташовані круглі фари та повітрозабірник. Також автомобіль отримав розширювачі колісних арок та пластикові бампери. Ззаду розміщені подвійні двері та масивний «плавник». Вага моделі становить близько 15 тонн, через що на передній та задній осі встановлені по чотири колеса.

Габарити GM Futurliner:

  • довжина – 10000 мм;
  • ширина – 2400 мм;
  • висота – 3530 мм;
  • колісна база – 6300 мм.

Кузов авто пофарбований в червоний і білий кольори. Крім цього можна побачити масивний логотип General Motors.

Водій сидить у верхній частині автобуса. Завдяки цьому він отримує чудовий огляд спереду.

Характеристики та вартість

Виставлений на продаж GM Futurliner отримав 4,7-літровий дизельний двигун потужністю 152 к.с. і 542 Нм крутного моменту. Він працює у парі з автоматичною коробкою передач.

Автомобіль має непоганий стан і не потребує ремонту. Продавець просить 998 900 доларів за цей незвичайний автобус.