Деякі автовласники дотримуються думки, що охолоджувальну рідину в системі немає необхідності змінювати взагалі. Керівник сервісного центру розповів чому це не так, а також пояснив, чим старий антифриз може зашкодити системі ДВЗ. Він також назвав терміни, коли необхідно замінювати охолоджувальну рідину, пише Wheel News.

Взагалі всі рекомендації вказані в документації до транспортного засобу. Там є і терміни, в які необхідно міняти охолоджувальну рідину. Деякі виробники встановлюють їх протягом дії гарантії на машину, інші орієнтуються на пройдений кілометраж. При цьому, залежно від марки авто, вони можуть становити як 3-5 років, так і 75-250 тисяч кілометрів.

Антифриз використовується в системі для охолодження двигуна. Наполовину він складається з води, решта відводиться на спеціальні присадки для запобігання корозії та утворення піни. Крім того, у складі є етиленгліколь або пропіленгліколь – це засоби, які дозволяють запобігти замерзанню рідини.

У процесі експлуатації склад рідини може погіршитися, що призведе до утворення корозії в системі, яка, у свою чергу, стане причиною виходу з ладу важливих деталей системи. Заб’ються вузькі канали, що призведе до пошкодження головки блоку циліндрів, термостату, частин помпи або радіатора. Поява чорних пластівців у розширювальному бачку свідчить про необхідність термінової заміни технічної рідини. При цьому експерт рекомендує вибирати варіанти з маркуванням G12 та G13, які здатні зберігати свої властивості при температурі до 50 градусів нижче за нуль.