Популярний блогер і автомеханік Девід Лонг з YouTube-каналу Car Wizard поділився своїми рекомендаціями з автовласниками, які наважаться віддати свою машину на ремонт в автосервіс.

Він звернув увагу на чотири типові для малодосвідчених водіїв фрази, які можуть призвести до підвищення вартості ремонту, пише «Твоя машина».

  • “Полагодьте все, що треба”

Лонг закликав автомобілістів бути обережними під час свого замовлення, оскільки співробітники СТО можуть сприйняти все буквально і потім виставлять вам рахунок на величезну суму. Причому юридично вони матимуть рацію, оскільки ви самі дали їм повний карт-бланш.

  • “Потрібно полагодити (назва несправності)”

Якщо ви перед відвідуванням СТО вивчили симптоми проблеми, що спіткала ваш автомобіль, в інтернеті, не поспішайте давати вказівки механіку. Лог рекомендує провести професійну діагностику, а майстру лише сказати, що ви прочитали про поширені причини виникнення проблеми. Неправильна діагностика може призвести до зайвих витрат на ремонт і не вирішити справжню причину проблеми.

  • “Я хочу, щоб ви зробили цю процедуру ось у такому порядку”

Механіки з багаторічним досвідом, як правило, краще знають, як просто і дешево виконати ту чи іншу процедуру, проте вони не стануть сперечатися з клієнтом, щоб з радістю взяти за зайву роботу додаткову плату.

  • “Я хочу подивитися на те, як ви робите роботу”

Лонг зазначив, що така фраза свідчить про недовіру до механіка і звернув увагу, що ретельний контроль може дратувати професійного майстра, який через стрес може припуститися помилок там, де у звичайній ситуації їх бути не могло.

Експерт рекомендує звертатися на перевірені СТО з хорошою репутацією. Найкраще робити ремонт або проводити обслуговування у знайомого майстра, який не намагатиметься залізти до вас у кишеню за першої ж нагоди.