З кожним роком кількість схем для викрадення автомобілів збільшується. При цьому способи змінюються залежно від удосконалення функцій транспортних засобів. Зараз багато машин оснащуються смарт-ключами, які дозволяють відкрити машину на відстані. Вони постійно передають радіосигнали. Експерт розповів, чи є сенс загортати такі ключі у фольгу, пише Wheel News.

Деякі власники вважають, що таким чином можна запобігти викраденню сигналів від машини викрадачами. Як правило, зловмисники працюють у парах. Один із них перехоплює радіосигнал, що походить від ключа, потім проводить ретрансляцію сигналу на приймач свого спільника. При цьому іммобілайзер не надішле сигналів власнику, оскільки він вважатиме цей сигнал справжнім.

Насправді, щоб перехопити дані з ключа, потрібно підійти якомога ближче. Зловмисники можуть зайти в під’їзд і прорахувати радіосигнал, якщо ключ знаходиться у передпокої, в інших випадках експерт сумнівається, що вдасться зробити копію радіосигналу через бетонні стіни.

На думку експерта, використання фольги є досить сумнівним способом захисту машини від угону, оскільки потребує великої кількості обладнання та передбачає безліч складнощів. Шахраям набагато простіше викрасти ключ під час відвідин власником торгового центру. При цьому самому власнику авто це буде незручно, оскільки, щоб відчинити двері, йому доведеться знімати фольгу з ключа. А це вже дає шанс злочинцям на перехоплення сигналу, жодна фольга не допоможе.