Будинки на колесах стають все популярнішими у сучасному світі, і не дивно, що з’являються ось такі перлини — кемпер Mercedes-Benz LA 1113 B Variomobil 1974 року випуску. Ця штука може бути навіть більш бажаною для хіпстерів, ніж класичний VW Transporter, пише META.

Під старою кабіною, яка ніби з іншого світу, лежить міцний 5,7-літровий дизельний двигун у поєднанні з 12-ступінчастою коробкою передач. Цей силовий агрегат виробляє близько 187 кінських сил, які передаються на всі колеса. Він також має блокування заднього диференціала для подолання складної місцевості.

Що робить цей автомобіль справді особливим, так це житловий простір. Звичайно, він модернізований, щоб відповідати вимогам сучасності. Тут є кухня з раковиною та газовою плитою, зона відпочинку, два матраци, ванну кімната з душем, телевізор, холодильник і велика кількість місць для зберігання речей мандрівників.

Ззовні є кріплення для велосипедів, додаткове сховище для палива, два різних буксирних пристрої, три 180-ватні сонячні батареї, намет, вуличний душ і кілька зовнішніх динаміків.

Кемпер має 450-літровий паливний бак, 300-літровий бак для прісної води, 200-літровий бак для стічної води та пару 11-кілограмових баків для пропану. Звичайно, тут є навігаційна система та Wi-Fi.

У Німеччині зараз продають цю казку за ціною справжнього будинку – 149 000 євро.