Компанія Hyundai у 2024 році почала продавати в Україні оновлений компактний седан Hyundai Elantra (на деяких ринках його продають під назвою Avante). У базовій комплектації Active ця новинка коштує 871 500 грн, пише today.ua.

У світі продажі оновленої Elantra почалися наприкінці 2023 року, але в Україні вона з’явилася у 2024 році. Українським покупцям її пропонують у чотирьох комплектаціях та з одним варіантом двигуна.

Оновлена ​​Hyundai Elantra отримала нову решітку радіатора, нові бампери, нові передні фари та задні ліхтарі, а також нові колісні диски та встановлений у верхню частину лобового скла відеореєстратор, який передає інформацію на екран мультимедійної системи або прямо у смартфон. Загалом Elantra зберегла свій традиційний агресивний дизайн кузова, який характерний для останніх поколінь цієї моделі.

Невеликі зміни відбулися також в інтер’єрі та в обладнанні. Спортивна версія N Line отримала новий 2,0-літровий турбодвигун потужністю 276 к.с., але в Україні такої комплектації, на жаль, чомусь немає.

У базовій комплектації Active пропонується досить великий набір обладнання. Наприклад, є світлодіодні денні ходові вогні, світлодіодні фари головного світла, кілька подушок безпеки, системи ESC та ABS, датчик тиску в шинах, кондиціонер, круїз-контроль, електросклопідйомники всіх дверей, регулювання сидіння водія по висоті, регулювання керма по висоті та по глибині, підігрів передніх сидінь, камера заднього виду, мультимедійна система з 8-дюймовим сенсорним екраном, 12,3-дюймова цифрова панель приладів, сталеві 15-дюймові колісні диски.

Також у базовій комплектації є кілька систем допомоги водію та активної безпеки. Наприклад, моніторинг сліпих зон та система утримання смуги руху.

Найдорожча комплектація – Premium. Вона відрізняється підігрівом задніх сидінь, вентиляцією передніх сидінь, мультимедійною системою з 10,25-дюймовим сенсорним екраном, сидіннями з екошкірою, а також литими 17-дюймовими колісними дисками.

В Україні нова Hyundai Elantra пропонується лише з 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 127 к.с., який працює разом із 6-ступінчастою механічною або з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач. В інших країнах лінійка двигунів різноманітніша. Наприклад, є версія із чотирициліндровим 2,0-літровим двигуном потужністю 114 к.с. Крім того, є також гібридна версія з чотирициліндровим 1,6-літровим двигуном та електромотором загальною потужністю 139 к.с.