У столиці на навантажених магістралях створили пріоритет для громадського транспорту. Спеціально відокремлені смуги задумані для того, аби уникати заторів та пришвидшують рух автобусів і тролейбусів. Окрім громадського транспорту, смугою можуть безперешкодно рухатись і велосипедисти.

Але на ці смуги, буває, виїжджають і водії на приватному транспорті, які дуже поспішають. За таке порушення передбачено покарання у вигляді штрафу на суму — 680 гривень. Про це нагадують у патрульній поліції Києва, і час від часу проводять своєрідні рейди на порушників, інформує «Вечірній Київ».

«Нагадуємо, що згідно з ПДР, дорожній знак 5.11 «Смуга для руху маршрутних транспортних засобів» застосовується для позначення смуги, що призначена для руху транспортних засобів, що рухаються за встановленими маршрутами та велосипедистів, якщо рух такою смугою здійснюється попутно загальному потоку транспортних засобів.

Дія знаку поширюється на смугу руху, над якою він встановлений. Якщо знак встановлений праворуч від дороги, його дія поширюється на праву смугу руху», — нагадали ПДР патрульні.