Перебування водія в стані алкогольного сп’яніння в Україні не є протизаконним рівно до того моменту, поки він не сяде за кермо. Але як довго потрібно чекати, щоб протверезіти достатньою мірою, щоб не отримати штраф за поїздку у п’яному вигляді.

В Україні заборонено керування транспортним засобом за наявності в крові понад 0,2 проміле алкоголю, нагадує «Твоя машина». Порушникам загрожує 17 000 гривень штрафу та позбавлення прав на строк 1 рік. Щоб спиртне повністю «вивітрилося», потрібно близько 20 годин. Якщо йдеться про вживання 1 літра пива, то знадобиться близько 5 годин. На виведення 100 грамів горілки потрібно не менше 4 годин, 300 грамів – 14 годин.

Водночас експерти зазначають, що все залежить від цілої низки чинників, як то швидкість метаболізму, фізичний стан і наявність окремих маніпуляцій. Наприклад, своєчасне вживання активованого вугілля та інших сорбентів може скоротити кількість алкоголю, який всмоктується в кров. Також прискорити протверезіння допоможе введення окремих препаратів через крапельницю.