Гібридний кросовер Renault Symbioz 2024 несподівано подешевшав на європейському ринку. Причому стала доступнішою початкова модифікація моделі. Таким чином автомобіль став ще більш грізним конкурентом Kia Niro. Французький виробник вирішив стимулювати продаж «молодшого брата» Austral, запропонувавши його зі знижкою, що досягає 1668 євро (близько 75 тисяч гривень), інформує Wheel News.

На європейському ринку Symbioz пропонується у трьох варіантах виконання: Techno, Esprit Alpine та Iconic. Як уже говорилося, подешевшала початкова модифікація моделі. У ній кросовер оснащується LED-оптикою, 18-дюймовими легкосплавними дисками, приладовою панеллю з 10-дюймовим екраном, 10,4-дюймовим тачпадом мультимедіа, бездротовою зарядкою смартфонів, парковочними датчиками, моніторингом втоми водія, моніторингом виїзду зі смуги руху та іншими опціями.

Кросовер приводиться в рух за допомогою гібридної установки, що самозаряджається, в основі якої лежить 1,6-літровий бензиновий атмосферний двигун. Він поєднується з одним електричним двигуном. Сумарно ця система генерує 145 к.с. потужності. Також автомобіль має автоматичну коробку передач і передньопривідну трансмісію. До «сотні» паркетник розганяється за 10,6 секунди, витрачаючи на кожні 100 км шляху 4,8 літра палива.

З урахуванням знижки вартість моделі становить 31 692 євро або 1,4 млн гривень.