Кількість китайських автомобілів на дорогах невпинно зростає. З кожним роком їх стає більше, а моделі старші. Водночас виникають і перші складнощі. Представник профільного автосервісу розповів у розмові з журналістами, які труднощі виникають у власників машин з КНР, повідомляє Wheel News.

Автомобілісти звикли до того, що дрібні розхідники можна замінити самостійно. При цьому вони навчилися замовляти їх, використовуючи спеціальні каталоги запчастин, які є у кожного виробника. У ситуації з китайськими автомобілями все виявилося набагато складніше. Багато хто стикається зі складнощами при спробі знайти потрібну деталь за артикулом або VIN-номером транспортного засобу, система просто не дає потрібних результатів.

При цьому, коли йде мова про стандартні розхідники, свічки запалювання, фільтри, моторні мастила та інші технічні рідини, проблем особливих немає. Однак якщо пошкодилися деталі оптики, з’являються неполадки в системі охолодження та необхідність заміни деталей кузова, виникають проблеми з пошуком запасних частин.

На даний момент таких машин немає на розборах, а поставок навіть у офіційних дилерів потрібних елементів доводиться чекати дуже довго. При цьому не гарантовано, що надішлють саме те, що потрібно, завжди є шанс, що можуть переплутати. Експерт зазначив, що при виборі китайського автомобіля потрібно дивитися не лише на дизайн машини та її функції, а й на ремонтопридатність.