Невеликий бюджетний кросовер Skoda вперше анонсувала у лютому, а тепер оприлюднила назву моделі – Kylaq. Вона походить від санскритського слова «кристал».

В основу нового кросовера ляже платформа MQB-A0-IN (спрощена версія глобальної MQB), на якій базуються кросовер Skoda Kushaq та седан Skoda Slavia. Також відомо, що Kylaq виявиться меншим і дешевшим за Kushaq: довжина новинки не перевищить чотирьох метрів. Крім того, автомобіль розроблено «з упором на універсальність, безпеку, динаміку», плюс обіцяно «низькі витрати на обслуговування та безпроблемний досвід володіння».

Про техніку поки ні слова. Передбачається, що Kylaq запропонують з бензиновою «турботрійкою» 1.0 (115 к.с.) у поєднанні з 6-ступеневою «механікою» та автоматом, пише «Автосвіт». Привід буде виключно передній.

Як і моделі Slavia та Kushaq, новий Kylaq будуть виробляти на індійському заводі концерну Volkswagen. До речі, на цю модель покладають особливі надії, адже справи Skoda в Індії зараз йдуть не дуже гарно. Зокрема, за інформацією тамтешніх ЗМІ, у липні 2024-го продажі марки обвалилися на 52% — реалізовано всього 2103 автомобілі. Для порівняння, дилери Kia того ж місяця продали 20 507 машин, результат Hyundai – 49 013 автомобілів.

Новий Skoda Kylaq стартує в Індії на початку 2025 року. Втім, зовнішність кросовера можуть розсекретити вже цього року.