13 серпня Управління державної охорони України (УДО) уклало договір із компанією «ВіДі Еліт» на постачання трьох автомобілів Lexus GX 460 на загальну суму 9,81 мільйона гривень. Згідно з інформацією з системи «Прозорро», ці позашляховики спеціалізованого призначення мають бути найновішими – не раніше 2024 року випуску. Про це повідомило видання Наші Гроші, передає «Комерсант український».

Кожен із цих автомобілів коштує 3,27 мільйона гривень і оснащений потужним бензиновим двигуном об’ємом 4,6 літра, який відповідає стандарту Євро 5, автоматичною коробкою передач та багатьма системами безпеки. Зокрема, автомобілі мають фронтальні, бокові та колінні подушки безпеки для водія і переднього пасажира, шторки безпеки для першого і другого рядів, круїз-контроль, клімат-контроль, передні та задні парктроніки, камеру заднього огляду, а також люк з електроприводом.

Додатково автомобілі оснащені спеціалізованим обладнанням, таким як сигнальний гучномовний пристрій, світлодіодний маяк під лобовим склом та 16 світлодіодних фар, розташованих під заднім і переднім склом та в решітці радіатора. Окрім цього, передбачено металевий захист двигуна, захисну решітку в радіатор, дорожній набір автомобіліста, гумові килимки, зимову гуму та тонування всіх вікон, окрім лобового.

Для порівняння, базова версія Lexus GX 460 у комплектації Luxury, яка не має додаткового та спеціалізованого обладнання, коштує близько 3,03 мільйона гривень зі знижкою за авто, яке є в наявності, та 3,62 мільйона гривень без знижки.

Видання зазначає, що компанія «ВіДі Еліт», яка входить до групи «ВіДі Груп» Віталія Джуринського, отримала підряд без конкуренції, оскільки на відкриті торги не надійшло інших пропозицій.