Якщо вікна автомобіля активно пітніють влітку, цілком імовірно, що в машині є несправності. При цьому мова не йде про період під час дощу, коли підвищена вологість неминуче позначиться на машині. Власник мережного сервісу розповів, як швидко позбутися конденсату на вікнах, а також які несправності можуть призвести до його появи, пише Wheel News.

Якщо йде дощ, а водій та пасажири сіли в машину у мокрому одязі, варто відразу ввімкнути кондиціонер. Він відведе вологу через дренаж випарника та осушить повітря. У суху та ясну погоду запотівання може сигналізувати про наявність проблем із забрудненням зливних каналів біля лобового скла. У разі потрапляння в них гілок і листя вода може переливатися і потрапляти в дефлектори, які призначені для всмоктування повітря в систему кондиціонера.

Якщо несправний клапан регулювання тиску, можна зіткнутися з проблемою запотівання скла. Варто перевірити його мембрану, чи вона не втратила еластичність з роками. До таких самих наслідків може призвести пошкоджений радіатор печі.

Ще однією причиною може бути надмірна самодіяльність автовласників. Часто вони намагаються убезпечити свої машини від корозії та підвищеної вологості. Якщо встановлювати додаткові ущільнювачі на двері, можна перекрити технологічні отвори, дренажні та вентиляційні канали, призначені для відведення вологи.