Автовласники не припиняють суперечки про те, які обороти двигуна найбільше шкодять силовому агрегату автомобіля. Дехто переконаний, що двигун не можна перевантажувати, і тільки дбайливе ставлення може призвести до тривалого терміну служби. Інші вважають, що невеликі навантаження лише принесуть користь. Моторист вирішив роз’яснити, який діапазон показань на тахометрі є найоптимальнішим, інформує Wheel News.

Так, експерти нагадали, що навіть при попаданні стрілки приладу в червону зону немає потреби сильно хвилюватися, у цьому випадку в кожному двигуні спрацьовує захист, нашкодити агрегату під час обгону немає ризику. Однак часта їзда на підвищених оборотах може призвести до прискорення зношування окремих його елементів, тому не варто часто застосовувати подібний прийом.

Їзда на низьких оборотах призводить до недостатності тиску у системі. В результаті деталі ДВЗ зазнають масляного голодування, яке здатне призвести до їх пошкодження. Крім того, з’являються відкладення, що заважають повноцінній роботі силової установки. Йдеться про регулярні поїздки на оборотах у 1200-1500. Крім того, завдається шкода і механічній коробці передач, змащування деталей в якій проводиться шляхом розбризкування. Часто виходять з ладу підшипники валів.

Найбільш оптимальним діапазоном для збільшення ресурсу двигуна та пов’язаних вузлів на думку експертів буде підтримка оборотів у межах від 1800 до 3000. У цьому випадку можна уникнути безлічі проблем надалі.