Як відомо, щоб не отримати штраф ПДР, водіям в Україні недостатньо просто безпечно керувати машиною, а й регулярно стежити за її станом. Якщо у вашому автомобілі несправна навіть одна якась маленька деталь, то ви можете отримати чимале адміністративне стягнення.

Юристи попереджають автомобілістів про ризик бути оштрафованим за перегорілу лампочку в автомобільній фарі, пише «Твоя машина». Виїжджати на дорогу з цією проблемою можна лише у світлий час доби. Якщо поліція помітить, що у вас горить лише одна фара, то може негайно зупинити ваш автомобіль і виписати 340 гривень штрафу за ст.121 КУпАП. У разі повторного порушення сума стягнення зросте до 1700 гривень, а водія при цьому ще можуть позбавити прав на півроку.

ПДР передбачає один виняток, який полягає в несправності лівої фари ближнього світла, якщо лампочка у ній перегоріла під час руху. З нею можна їхати вночі, але лише до найближчого СТО або парковки. Якщо поліція зупинить водія з такою проблемою, і він просто скаже, що їде у справах, то, найімовірніше, він отримає штраф.