Коли йдеться про вибір нових або вживаних автомобілів, варіантів безліч. Але не всі вони однаково надійні, якщо ви хочете уникнути неприємних сюрпризів. У цьому можуть допомогти поради автомеханіків, які не тільки ремонтують автомобілі, але й добре розбираються в нюансах різних марок.

Нещодавно співробітники автомайстерні Royalty Auto Service (@royaltyautoservice), відомі своєю великою аудиторією в соцмережах, поділилися своєю думкою щодо двох автовиробників, автомобілі яких вони категорично не рекомендують купувати, пише UaMotors.

Першою з таких марок стала Saturn. Цей суббренд американського концерну GM свого часу випускав доволі непогані машини, але сьогодні їх основна проблема — це майже повна відсутність запчастин. А якщо вони й з’являються, то коштують більше, ніж самі автомобілі на вторинному ринку.

Другий автовиробник, від якого механіки радять триматися подалі, — це шведський Saab. Незважаючи на те, що компанія припинила випуск авто ще у 2011 році, її автомобілі колись були серед кращих. Однак Saab завжди був нішевим брендом, і навіть за часів виробництва запчастини на ці авто були дефіцитними. Сьогодні ж їхня вартість може значно перевищувати ціну самого автомобіля на вторинному ринку.