В Україну намагалися ввезти Рorsche Cayenne під виглядом гуманітарного вантажу. Про це повідомляє ТСН із посиланням на Львівську митницю.

В пункт пропуску «Грушів – Будомєж» прибув транспортний засіб під керуванням громадянина України, який переміщував на лафеті автомобіль люкс-класу Porsche Cayenne.

Згідно з товаросупрвідними документами, відправником авто значилась одна з німецьких компаній, отримувачем – благодійна організація з Київщини.Однак під час п еревірки законності переміщення товару працівники митниці встановили, що німецька фірма не відправляла в Україну жодних гуманітарних вантажів.

В Україну намагалися ввезти Рorsche Cayenne під виглядом гуманітарного вантажу / Фото: Львівська митниця/Facebook / ©

Натомість, стало відомо, що керівник благодійного фонду подала митним органам декларацію про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, однак вона містить неправдиві відомості щодо донора автомобіля. За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол, відповідно до ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

В Україну намагалися ввезти Рorsche Cayenne під виглядом гуманітарного вантажу / Фото: Львівська митниця/Facebook / ©

Автомобіль тимчасово вилучено, невдовзі справа буде розглядатися в суді. Повідомлення про цей факт митники скерували у правоохоронні органи.