Днями українську громадськість вразила успішна втеча за кордон чергового українського політика. Цього разу з рук правоохоронців вислизнув народний депутат Артем Дмитрук. Одіозного втікача в Україні звинувачують у нападі на поліцейського при виконанні, а також побитті військового.

Сам Дмитрук називає своє кримінальне переслідування «спробою усунення за державну діяльність». Артем намагається підтримувати образ «борця за правду і справедливість», але кілька сумнівних плям у своїй біографії. Зокрема, що стосується автівок, якими він користується в побуті та фактично володіє, пише «Твоя машина».

Журналісти Bihus.info виявили цілу низку дорогих авто, за кермом яких не раз був помічений скандальний нардеп, але жодне з них не було відображено в його офіційній декларації. Зокрема, Дмитрук «засвітився» за кермом електрокара Nissan Leaf 2019 року, Toyota Sequoia 2008 року, Hyundai Santa Fe, Volkswagen Transporter, Hyundai Genesis (цей автомобіль Дмитрук вказав у декларації за 2020 рік) і навіть Mercedes Benz G55 «Гелендваген».

При цьому в останній декларації Артем у розділі про транспортні засоби вказав лише стару «Копійку» – ВАЗ 2101 1976 року. Надалі нардеп усе ж таки вирішив, що це надто скромно і додав до оновленого документа дані про AUDI A8 2015 року. За словами політика, зазначені автомобілі, які зареєстровані на третіх осіб, він бере в користування за допомогою «позичок» від друзів.