У Києві правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у підпалі двох авто поліції. За таку «роботу» зловмиснику обіцяли 6 тисяч доларів США.

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі, пише OBOZ.ua.

За словами правоохоронців, 26 серпня поблизу Дарницького управління поліції Києва невідомий здійснив підпал одразу двох поліцейських автомобілів. Щоб знайти можливого причетного до злочину слідчім знадобилось кілька годин.

«Затриманим виявився 20-річний житель столиці. Він отримав замовлення на підпал через месенджер Telegram, де невідомі запропонували йому гроші за умисне пошкодження службового транспорту правоохоронців. Бажаючи заробити, чоловік погодився на пропозицію, після чого отримав детальні інструкції щодо здійснення злочину», – розповіли в пресслужбі.

Попередньо було встановлено, що зловмисник ретельно підготувався до скоєння злочину. Він винайняв квартиру у житловому будинку неподалік управління поліції. Переконавшись у відсутності свідків чоловік підпалив машини за допомогою легкозаймистої суміші.

На вимогу куратора, чоловік зафільмував підпал на мобільний телефон як доказ успішного виконання завдання. Однак, після отримання відеозапису, «куратор» видалив переписку, не заплативши ні копійки виконавцю. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, а затриманому повідомили про підозру.