Кухню сучасної людини вже складно уявити без посудомийної машини, яка дає змогу економити чимало дорогоцінного часу. Однак, як і будь-які інші побутові прилади, посудомийні машини потребують грамотної експлуатації та певного догляду, від чого безпосередньо залежить ефективність і термін їх безпроблемної експлуатації.

Експерти виділили п’ять важливих рекомендацій щодо правильного використання посудомийних машин у повсякденному житті.

Підготовка посуду

Перед завантаженням у посудомийну машину з посуду необхідно прибрати великі залишки їжі, особливо тверді. В іншому разі вони можуть призвести до засмічення фільтрувальних елементів і пошкодження робочих вузлів машини. Крім цього, слід враховувати зазначені в інструкції виробника рекомендації з миття посуду з сильно засохлими залишками їжі.

Правильне розміщення посуду

Грамотний розподіл посуду в посудомийній машині — запорука її успішної та ефективної роботи. Вода має циркулювати безперешкодно, тому намагайтеся розміщувати посуд так, щоб він не перекривав сопла і форсунки. Ложки, виделки та інші дрібні предмети необхідно класти у відповідні окремі відсіки.

Застосування мийних засобів

Важливість вибору мийного засобу для посудомийної машини не можна недооцінювати. Обов’язково ознайомтеся з рекомендаціями виробника вашого пристрою. Крім того, важливо враховувати якість водопровідної води, оскільки від її властивостей залежить ефективність застосування тих чи інших мийних засобів.

Регулярне чищення

Відразу після купівлі посудомийна машина тішитиме вас ефективною роботою, але для її підтримки вам необхідно буде проводити регулярне очищення.

Стан фільтрів

Фільтрувальні елементи посудомийних машин виконують функцію вловлювання залишків їжі, і від того, наскільки ефективно вони це роблять, залежить чистота посуду після завершення циклу миття. Систематично перевіряйте стан фільтрів і обов’язково очищайте їх, якщо вони забилися. У більшості випадків посудомийні машини комплектуються легкознімними фільтрами, які легко очищаються простим промиванням водою.

На завершення

У посудомийній машині вкрай важливо підтримувати чистоту. Рекомендується застосування спеціальних мийних засобів після завершення кожного робочого циклу для видалення відкладень і усунення сторонніх запахів. Такий підхід дасть змогу зберегти посуд чистим і використовувати вашу посудомийну машину з максимальною ефективністю протягом багатьох років.