Нещодавно у мережі з’явилась інформація про те, що на українсько-румунських пунктах пропуску у водіїв почали вимагати міжнародні сертифікати про техогляд автомобіля. Згідно оприлюднених у ЗМІ статей, таке рішення було прийнято ніби через збільшення кількості випадків ДТП за участі автомобілів української реєстрації.

Як прокоментували виданню Mukachevo.net у Мукачівському прикордонному загоні, відповідно до Конвенції про дорожній рух, яку ратифікувала Румунія, під час проходження прикордонного контролю водій транспортного засобу повинен предʼявити, окрім інших документів, талон про проходження періодичного технічного огляду.

Тобто, водій перетинаючи кордон з Румунією, в будь-якому видадку мав мати при собі сертифікат техогляду. Чому раніше румуни не перевіряли його не відомо, але виходить, це зовсім не нововведення.

Попри це, у прикордонному загоні стверджують, що такі «нові» вимоги не завдають складнощів. Додаткові черги не утворюються, а інформація від румунської сторони про повернення автомобілів по причині відсутності талону періодичного техогляду не надходила.

Разом з тим, на території України є СТО де проходять технічну перевірку спецтехніка, таксі, автобуси, швидкі і інші. Вся процедура займає 30 хвилин.

Тож водіям потрібно взяти цей факт до уваги та готувати всі відповідні документи для виїзду.