Україна представила суттєву модернізацію своїх застарілих бронетранспортерів БТР-60, оснастивши їх вдосконаленою баштою БМ-7 Парус. Ця модернізація підвищує вогневу міць транспортних засобів, перетворюючи транспортники радянських часів на більш потужні бойові машини, пише Wheel News.

Як повідомляв Defense 24, до повномасштабного російського вторгнення Україна мала значну кількість пострадянських колісних бронетранспортерів БТР-60, які застаріли і потребували заміни або модернізації.

У місцевій промисловості було багато підходів до цього питання, одним із найвідоміших прикладів модернізації є БТР-60НМ, у якого від оригінальної машини залишилася лише днище корпусу. Однак через витрати на таку модернізацію від проекту відмовилися. Останніми місяцями знову повертається питання ремонту та модернізації або модифікації транспортників БТР-60, особливо у зв’язку з отриманням ще 100-110 одиниць з Болгарії.

Одним із прикладів такої роботи є наведене вище фото, на якому зображено БТР-60 із повністю заміненою баштою, де замість великокаліберного 14,5-мм кулемета КПВТ встановлено бойовий модуль БМ-7 Парус, відомий, зокрема, завдяки колісні бойовій машині піхоти БТР-4 «Буцефал».

Основне озброєння складається з 30-мм автоматичної гармати ЗТМ-1, зчепленої з універсальним 7,62-мм кулеметом КТ-7,62. Додаткове озброєння може включати комплект із чотирьох або двох пускових установок загороджувальних протитанкових керованих ракет і 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117. Таким чином, цей модернізований БТР-60 отримав суттєве підвищення вогневої потужності, хоча машина все ще має дуже слабке бронювання та не дуже оптимальний доступ до десантного відділення.

Український ОПК експериментує з новими варіантами військової техніки

Поява цієї машини може свідчити про те, що український ОПК має більші можливості з виробництва башт БМ-7, ніж корпусів для БТР-4, які також поступово створюються. Сам БТР-60, швидше за все, пройшов капітальний або малий ремонт. Таким чином, це ще одна спроба модернізувати ці транспортери поряд з роботами, які ведуться на транспортних засобах, переданих Болгарією, і тих, які поступово відновлюються з резерву техніки.

Цікаво, що в червні цього року в соцмережах з’явилися кадри, на яких видно, що подібна концепція встановлення української башти на пострадянський транспортер була реалізована з БТР-70 для бійців РДК.

БТР-60 — радянський колісний бронетранспортер, розроблений у другій половині 1950-х років як наступник БТР-152. Спочатку основне озброєння складалося з одного з трьох типів кулеметів: СГМБ/ПКТ/ПКБ 7,62 мм або навіть ДШК 1938/46 12,7 мм. Однак з часом у наступних версіях увага була зосереджена на дуеті з 7,62-мм кулемету ПКТ і 14,5-мм великокаліберного кулемета КПВТ. Боєзапас в цій комплектації становить 500 і 3000 снарядів відповідно. Автомобіль оснащується двома двигунами ГАЗ-40П сумарною потужністю 180 к.с. Це дозволяє транспортному засобу вагою 10300 кг розвивати максимальну швидкість 80 км/год і мати запас ходу близько 500 км.

Екіпаж БТР-60, залежно від модифікації, складається з двох-трьох осіб, а десантне відділення вміщує від 8 до 14 бійців. Вони захищені бронею товщиною 5-10 мм. В даний час машини цього сімейства (в різних модифікаціях) використовуються такими країнами, як Болгарія, Україна, Росія, Сирія, Куба, Алжир, Єгипет.