В Україні давно з’явилася неофіційна професія перекупника старих транспортних засобів. Ці люди ніде не реєструються, не платять податки і часто ніякої користі не приносять – ні суспільству, ні державі. Суть їхньої «роботи» зводиться до того, щоб купити машину з пробігом дешевше і продати дорожче.

Нерідко такі ділки вдаються до різного роду трюків і маніпуляцій, щоб «накрутити» ціну на транспортний засіб і ввести покупця в оману. Експерти пояснили, що в деяких випадках купівля машини у таких продавців може призвести до серйозних наслідків, аж до втрати грошей і автомобіля, пише «Твоя машина».

Сьогодні легко можна «пробити» машину за відкритими джерелами і з’ясувати, що власника вона змінила зовсім недавно. Тому «перекупи» часто не оформляють машини на себе, купуючи їх «за дорученням». Продають вони автомобілі також через сумнівні схеми, укладаючи угоди від імені формальних власників як їхня довірена особа. Насправді таких повноважень у них юридично може не бути. Іноді все навіть обмежується звичайним обіміном грошей на ключі та документи на автівку. У кращому випадку продавець залишить якус розписку.

У підсумку та особа, яка в базі даних вказана як колишній власник транспортного засобу, може оскаржити факт угоди, визнавши її незаконною. У такій ситуації вам доведеться повернути йому автомобіль. Повернути гроші, які ви віддали «перекупу» за машину, при цьому може бути вкрай непросто, як, утім, і розшукати продавця.