Відомий американський механік Скотті Кілмер, який вже понад 56 років працює у цій сфері, розповів про поширену помилку з бензобаком, яка може «вбити» ваш автомобіль.

В одному з відео, опублікованому в YouTube, Кілмер пояснив, що їздити на авто, поки в ньому не закінчиться пальне, а на індикаторі стрілка показуватиме на «Е», насправді може бути надзвичайно шкідливо. Про це пише Gazeta.ua.

Механік зазначив, що у старих автомобілях, де паливно-повітряна суміш проходила через карбюратор, такі дії могли призвести до того, що двигун просто заглохне. Проте у сучасних автомобілях з системами впорскування палива це може призвести до значних пошкоджень.

«У більшості сучасних автомобілів паливний насос ховається всередині бензобаку. Вірите чи ні, але паливо — це мастило, яке змащує підшипники всередині насоса. Тож якщо у вас дійсно закінчиться паливо і ця крихітка всмокче повітря, підшипники зіпсуються, бо повітря не буде їх змащувати», — наголосив він.

Кілмер поділився простим правилом, яке допоможе вам не припуститися цієї помилки і заощадити кілька сотень доларів на ремонті.

«Вважайте, що бак, заповнений на чверть, є порожнім. Тож якщо у вас є чверть бака, заправляйте його. Тоді ваша машина проїде так само довго, як і моя, 240 000 миль (понад 380 тисяч км), і в ній все ще буде оригінальний паливний насос», — додав механік.