Нещодавно в Києві помітили рідкісний і маловідомий спорткар Saturn Sky 2007 року випуску. Цей витончений двомісний кабріолет неіснуючої марки від концерну General Motors – рідкість на українських дорогах. Фотографії автомобіля опублікували на сторінці t.o.p.c.a.r.s_ua в Instagram, привернувши увагу до цього унікального автомобіля.

Saturn Sky, що випускався між 2006 і 2010 роками, був однією з небагатьох спортивних моделей, випущених американським брендом Saturn, який спочатку був створений General Motors для виробництва доступних автомобілів. Sky, по суті, є близнюком Pontiac Solstice та Opel GT, з невеликими змінами дизайну. Примітно, що всі три моделі були розроблені Францом фон Хольцхаузеном, який зараз є провідним дизайнером Tesla і відповідає за дизайн усіх автомобілів Tesla.

Конкретна модель, яку побачили в Києві, належить до комплектації Red Line, яка оснащена 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 260 кінських сил і 350 Нм крутного моменту. У парі з 5-ступеневою автоматичною коробкою передач Saturn Sky Red Line може розганятися від 0 до 100 км/год всього за 5,4 секунди та розвивати максимальну швидкість 227 км/год.

Рідкість Saturn Sky та унікальний дизайн роблять його помітною присутністю на вулицях Києва, особливо враховуючи його зв’язок із дизайнерською спадщиною General Motors і Tesla.