Японські автомобілі здобули та зберегли заслужену репутацію надійності та доступності. Але не кожна машина з країни, де сходить Сонце, є виграшною, тому деяких моделей варто щосили уникати.

Про це написав GoBankingRates, інформує видання «Новини.LIVE».

Mazda RX-8

Перше покоління Mazda RX-8 продавалося з 2004-го по 2008 рік. Машина отримала 4-циліндровий двигун потужністю 212 к.с, але попри це вона посідає лише 11 місце за надійністю з 19 моделей Mazda на MazdaProblems.com. Власники скаржаться на ламання двигуна, ривки гідропідсилювача керма та надмірне споживання оливи.

Mitsubishi Eclipse

Mitsubishi Eclipse — це маленький спортивний автомобіль із великою витратою бензину. Водії повідомили про проблеми з автоматичною коробкою передач, силовим приводом, рульовим управлінням та миттєвими пошкодженнями ободів та коліс.

Honda CRX Del Sol

Власники скаржилися на те, що протікає дах та на шум у салоні. Також ротори передніх гальм мають тенденцію до деформації.

Toyota Paseo

Paseo не страждає від механічних проблем. Але протягом 1991-1997 років, поки випускався цей малолітражний автомобіль, він так й не зміг завоювати симпатії водіїв попри те, що був побудований на рамі Corolla.

Suzuki Samurai

Consumer Reports оцінив цей квадратний автомобіль як неприйнятний. Адже машина схильна до перекидання під час різких маневрів.

Suzuki X-90

X-90 також має проблему перекидання. При цьому авто отримало дуже дивний дизайн. Водії так й не домовилися, що це — купе, спорткар чи передня частина пікапа?

Машина має потужність 90 к.с., на яких й пішла у забуття як одне із найгірших японських авто, яке коли-небудь виходило з конвеєра.