“Український тиждень моди” ознаменувався презентацією е-версії MINI Cooper. Відповідна церемонія відбулася в Києві.

Сімейство компактних автомобілів MINI приросло:

  • електричними трьохдверними хетчбеками Cooper E/SE;
  • кросовером Aceman;
  • осучасненим варіантом Countryman у версіях E та SE.

“Родзинкою” заходу став яскраво-синій MINI Cooper SE у тридверному виконанні, інформує Wheel News. В інтер’єрі впадає в око круглий дисплей, що прийшов на зміну спідометру (при цьому керувати клімат-контролем доведеться за допомогою розташованих під екраном фізичних кнопок). Матеріалом для сидінь служить прикрашена перфорованим орнаментом екошкіра Vescin.

Е-версія MINI Cooper оснащена 160-сильним електродвигуном із 290 Нм крутильного моменту. Силова установка забезпечує розгін з місця до 100 км/год за 7,3 сек. і пересування на швидкостях до 206 км/год. включно. Вартість цієї версії стартує з €30 605.

Авто може похвалитися батареєю 40,7 кВт/год і 305-кілометровою автономністю за WLTP. Використання швидкої зарядки на 75 кВт дозволяє менш ніж за півгодини наповнити АКБ до 80%. SE-версія MINI Cooper має 170-сильний мотор, розганяється до “сотки” на 0,6 сек. швидше і коштує від €33 950.

Поряд з електричними моделями, в сімействі MINI присутні бензинові версії. За кросовер Aceman E і SE розробники просять від €32 270 і €35 610 відповідно.