На вторинному ринку є чимало цікавих автомобілів. Деякі з них можуть мати дуже великий пробіг, але якщо знати, на який ресурс здатний двигун під капотом тієї чи іншої моделі, можна недорого придбати автомобіль, який прослужить ще 200-300 тисяч км.

Honda – визнаний світовий лідер з виробництва надійних двигунів для автомобілів та мотоциклів. Але по-справжньому зразковим двигуном марки став атмосферний бензиновий силовий агрегат R20A об’ємом 2 літри. Його випуск розпочався у 2006 році, і він може проїхати понад 500 000 кілометрів.

Приємна новина в тому, що цей агрегат встановлювався на машини в різних кузовах: на хетчбеки, компактні та середньорозмірні седани, на універсали та кросовери. Тобто вибір кузова майже не обмежений. А сам двигун можна знайти на кросоверах CR-V, а також на седанах та універсалах Accord та на седанах та хетчбеках Civic, пише «Автосвіт».

Блок двигуна – алюмінієвий. Потужність, залежно від моделі, може становити від 150 до 155 к.с. У моторі використовується один розподільний вал, який працює від ланцюгового приводу. Регулювання фаз забезпечується системою i-VTEC. Конструкцією ГРМ не передбачено гідрокомпенсаторів, тому регулювати зазори клапанів необхідно кожні 80 тисяч кілометрів.

Епоха двигунів-мільйонників, на жаль, назавжди закінчилася. Найбільш живучими виявляються малооб’ємні нефорсовані двигуни без турбонаддува та прямого впорскування. Втім, ставлення власника автомобіля до двигуна може значною мірою вплинути на його ресурс.

Використання якісної оливи та регулярність її заміни здатні вдвічі продовжити термін служби двигуна. Також вплив на тривалу роботу агрегату має дотримання правил прогріву та відсутність надмірних навантажень.