У США на аукціоні продають спорткар DeLorean DMC-12 1981 року випуску. Автомобіль має дуже маленький пробіг та відмінний стан.

Подробиці про авто розповіли на сайті Bring a Trailer, пише novyny.pro.

DeLorean DMC-12 випускався з 1981 по 1983 рік. Ця модель прославилася завдяки появі у трилогії фільмів «Назад у майбутнє».

Історія авто

Цей DeLorean DMC-12 належав першому власнику до 1990 року. Тоді спорткар викупив батько нинішнього власника. На автомобілі рідко їздили та вчасно обслуговували. У 2009 році спорткар залишили на зберігання. Наразі авто вирішили виставити на продаж.

У автомобіля чудовий стан. Особливо це помітно при погляді на кузов та днище. Проте за більш як 40 років шкіра в інтер’єрі втратила свій первозданний вигляд.

Дизайн

Спереду розташовані прямокутні фари та фальшива решітка радіатора. На бампері є кілька повітрозабірників. Позаду розміщені широкі ліхтарі та пластиковий бампер. Також можна побачити дві вихлопні труби.

Як і всі DeLorean DMC-12, цей автомобіль отримав кузов з нержавіючої сталі. Попереду встановлені 14-дюймові колісні диски, а ззаду – 15-дюймові диски.

Однією з головних рис екстер’єру моделі є незвичайні двері типу «крило чайки». Вони відчиняються вгору, спрощуючи посадку та висадку в умовах обмеженого простору.

Інтер’єр

В інтер’єрі розташовані два сидіння з бічною підтримкою та триспицеве ​​кермо. Усередині присутня обробка із сірої шкіри.

До списку оснащення входять кондиціонер, електричні склопідйомники та касетна стереосистема. Крім цього можна помітити годинник, який був відремонтований у 2024 році.

Характеристики та вартість

DeLorean DMC-12 оснащений 2,85-літровим атмосферним двигуном V6 потужністю 132 к.с. і 225 Нм крутного моменту. Він працює у парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Розгін від 0 до 100 км/год займає 9,4 секунди. Максимальна швидкість становить 209 км/год.

Пробіг авто складає 2414 км. Більшу частину цієї відстані проїхав нинішній власник.

Торги за DeLorean DMC-12 продовжаться до вечора 6 вересня. На момент написання матеріалу максимальна ставка за лот становила 49 088 доларів.