З вівторка водіям, у яких вилучили посвідчення водія, стане простіше відновити документ.

Міністерство цифровізації Польщі, де зараз вимушено знаходяться тисячі українських автомобілістів, повідомило про набуття чинності змін щодо відновлення водійських прав після закінчення строку покарання. Чиновники обіцяють, що процес стане набагато простішим та швидшим, інформує «Стіна» із посиланням на видання inPoland.

Мінцифри зробило важливий крок для усунення зайвих формальностей для людей, у яких вилучили водійські права. Протягом багатьох років водії повинні були подати заяву на повернення документа через визначений період часу.

Якщо ж заява не була подана, то таких водіїв вважали такими, що не мають прав, попри те, що деяким права повернули. Нерідко такі двозначні ситуації призводили до штрафу в 1500 злотих і заборони керування транспортними засобами.

Незабаром уся процедура буде спрощена. 10 вересня запроваджуються зміни, завдяки яким посвідчення водія повертатимуть автоматично після закінчення терміну покарання – без необхідності подавати заяву. Тобто водіям не доведеться йти у відділення установ, щоб відновити вилучений у них документ.