З 10 вересня 2024 року українські водії в Польщі більше не будуть стикатися з ризиком великого штрафу в розмірі 16 тисяч грн (1500 злотих) за відновлення водійських прав. Нові правила, запроваджені Міністерством цифрових справ Польщі, спрощують процес відновлення водійських прав після закінчення періоду призупинення, інформує Avtosota.

Раніше водії були зобов’язані подавати заяву про повернення прав після закінчення терміну позбавлення. Невиконання цього часто призводило до ускладнень, коли водіїв вважали без прав, що призводило до значних штрафів і тимчасової заборони керування. Нові правила скасовують цю вимогу, автоматизуючи повернення ліцензій після завершення періоду призупинення. Ця зміна означає, що українським водіям більше не потрібно буде відвідувати державні установи, щоб отримати конфісковані документи, що значно зменшує адміністративний тягар.

Очікується, що ці реформи спростять процес і запобіжать правові неясності, які раніше призводили до штрафів і заборон водіння, забезпечуючи українським водіям більше душевного спокою під час водіння в Польщі.