Команда українських майстрів в черговий раз здивувала публіку та презентувала найшвидший у Європі стрітовий 1400-сильний Nissan GT-R. Члени команди Adrenaline Drive створили не просто унікальний екземпляр, а й особливу модель, що працює на звичайному 98-му бензині, пише Wheel News.

Авторство проєкту належить двом відомим українським гонщикам з драйг-рейсингу – Ігореві Коряку та Сергійю Білику. Ігор Коряк розповів, що востаннє цей GT-R виїжджав з гаража ще до 24 лютого 2022 року, адже брав участь в чемпіонаті України з драг-рейсингу. В тому заїзді автомобіль поламався, а тому довгий час стояв в гаражі. Автомобіль має потужність в 1400 к.с. на звичайному 98-октановому бензині з заправки.

Наразі технічні особливості Nissan GT-R R35 Matador включають виключно заводські агрегати. Під капотом встановлено оригінальний двигун VR38DETT, котрий легко удосконалити простою заміною шатунів та поршнів.

Саме тому часто автолюбителі використовують GT-R як звичайний автомобіль. Однак слід зауважити, що розгін до «сотки» складає 3 секунди.

Але майстри визнають, що під час тюнінгу допустили помилки і збільшення об’єму двигуна з 3,8 до 4,1 літра було зайвим, адже трансмісія автомобіля не витримує такого крутного моменту.

На додачу майстри модернізували і гальма. Базові залізні гальмівні диски замінили на карбонові від Chevrolet Corvette.