Самостійно позбавляти військовозобов’язаних громадян водійських прав ТЦК та СП не можуть. Установа може подавати позов до суду стосовно тимчасового обмеження громадян України у праві керування транспортним засобом під час мобілізації.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України, пише видання novyny.pro.

Такі заходи можуть здійснюватися, якщо невиконані обов’язки військовозобов’язаним. Судова інстанція схвалює рішення щодо позбавлення права керування транспортним засобом. Рішення суду у таких справах підлягають негайному виконанню.

Під час загальної мобілізації та воєнного стану передбачено вилучення транспортних засобів. Водночас вони не підлягають вилученню, якщо це єдиний транспортний засіб громадянина. Порядок виконання військово-транспортного обов’язку визначається Кабміном.

Чи може ТЦК забрати авто за несплату штрафу

Військовозобов’язані громадяни України можуть отримувати повістки особисто або ж рекомендованим листом. Адвокат розповів, що в разі неоновлення даних або, наприклад, неявки за повісткою ТЦК направляють усі матеріали до виконавчої служби, якщо громадянин належним чином був ознайомлений зі штрафом. Вона ж своєю чергою арештовує банківські рахунки боржника.

Відповідно до законодавства в разі відсутності на рахунках боржника грошових коштів, стягнення відбувається згідно з майном боржника. Експерт також нагадав, що максимальна сума штрафу від територіального центру комплектування для фізичної особи становить 25 500 гривень.