Керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння є одним із найсерйозніших порушень ПДР і карається штрафом у 17 000 гривень, а також позбавленням прав на рік за першого ж випадку. Багато українських водіїв вважають, що їм не загрожують подібні неприємності, оскільки вони не сідають нетверезими за кермо, але вони помиляються. Останнім часом дедалі частіше трапляються випадки, коли несумлінні поліцейські використовують всілякі махінації з алкотестером, щоб притягнути до відповідальності навіть тверезих керманичів.

Про одну таку схему розповів адвокат Роман Сімутін у себе на YouTube-каналі, інформує «Твоя машина».

За словами юриста, патрульні навмисно заздалегідь нагрівають прилад, який при підвищенні температури показує завищені дані. Причому довести свою правоту вдається тільки в суді з великими труднощами. Симутін звернув увагу, що йому в одному подібному випадку довелося запитувати дані з геофізичної лабораторії, щоб дати суду зрозуміти, що в день здійснення замірів погодні умови не відповідали зафіксованим показникам.

Юрист радить водіям завжди вимагати у поліції сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку приладу. Також у разі незгоди з результатами перевірки потрібно вимагати додаткового огляду в медзакладі.